Észak-macedón vendégoktató a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának vendégelőadója volt 2024. március 18-22. között Dr. Aleksandar Nacev, a szkopjei Európai Egyetem oktatási rektorhelyettese. A Ludovika Scholars Program keretében lebonyolított rendezvények során a Kar részéről a szakmai partner a Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék volt.

Dr. Nacev 2024. március 19-én a Nemzetbiztonsági Szakkollégium hallgatóinak nyilvános előadást tartott, amelynek címe Global security threats in the domain of cyber warfare, míg a március 21-én megtartott workshop címe The impact of information technology developments on cybersecurity and national security  volt.

Mind a workshop mind a nyilvános előadás nagy érdeklődés mellett került megrendezésre. Az előadó mindkét alkalommal egyértelműsítette a kérdések felvetésének lehetőségét, a hallgatóságot erre kifejezetten bátorította, valamint kereste a kötetlen beszélgetés lehetőségét.

Dr. Nacev által a Ludovika Scholars Program keretében megtartott workshop és nyilvános előadás támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetköziesítését, a nemzetközi oktatási események megrendezésére irányuló szándékot is.

 

Szöveg:  Dr. Jobbágy Zoltán ezredes, Nemzetközi dékánhelyettes

Képek: Szilágyi Dénes