Szerb vendégoktató a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

A Ludovika Scholars Program keretében 2023. november 13. és 17. között az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának vendégelőadója volt Dr. Nebojsa Nikolic ny. szerb ezredes. A program keretében 2023. november 14-én workshopot tartott Monte Carlo Simulation Modelling of Military Logistics in Combat Missions at Brigade Level, míg a két nappal később megtartott nyilvános előadás címe a Hybrid Warfare – State of the Art and Preparations of the Military volt.

Mind a workshop, mind a nyilvános előadás nagy érdeklődés mellett, katonai és civil oktatók és hallgatók részvételével került megrendezésre. Mindkét rendezvényen körülbelül 20 fő vett részt, akik a rendezvények során több érdeklődő kérdést tettek fel. Az előadó mindkét alkalommal egyértelműsítette és a kérdések felvetésének lehetőségét, a hallgatóságot erre kifejezetten bátorította, valamint kereste a hallgatósággal való kötetlen beszélgetést is. Az előadó mindkét diasort az Egyetem rendelkezésére bocsátotta.

Dr. Nikolic ny. ezredes által a Ludovika Scholars Program keretében megtartott workshop és nyilvános előadás támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetköziesítését, valamint a nemzetközi oktatási események megrendezésére irányuló szándékot is.

 

 

Szöveg: Prof. Dr. Jobbágy Zoltán ezredes

Képek: Szilágyi Dénes


Címkék: HHK