Román professzor a Ludovika Scholars Program keretében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban program keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezeti a 2021-2024 között futó „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén (Project ID: 2021-1-HU01-KA220-HED-000032179)” nemzetközi konzorcium tevékenységét. Az összesen 369.950 euró támogatású konzorcium izraeli, olasz, román, skót, valamint szlovák partnerek részvételével fut.

A konzorcium tevékenységéhez kapcsolódóan a Ludovika Scholars Program keretében Dr. Paul Tudorache alezredes, a nagyszebeni „Nicolae Balcescu” Szárazföldi Erők Akadémia egyetemi tanára és a konzorcium romániai vezetője tartott workshopot és nyilvános előadást a Hunyadi János teremben.

A workshop címe Designing adversary's hybrid COAs, míg a nyilvános előadásé Strategies to counter hybrid threats volt. Mind a workshop, mind a nyilvános előadás nagy érdeklődés mellett, katonai és civil mesterszakos hallgatók részvételével került megrendezésre.

A Tudorache professzor által a Ludovika Scholars Program keretében megtartott workshop és nyilvános előadás támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetköziesítését, de hasznosan szolgálta a konzorcium nemzetközi oktatási események, valamint többszöröző rendezvények megrendezésére irányuló szándékát is.

 

Szöveg: HHK

Kép: Szilágyi Dénes


Címkék: LSP HHK